Nordmenn er «best» i Europa i oppussing av sine hjem. Vi bruker store summer hvert år, men er vi like gode til å skape trivsel på arbeidsplassen? Vi tror svaret er nei. Det til tross for at vi tilbringer mesteparten av dagen på jobben, og for mange av oss er kontoret det oppholdsrommet vi tilbringer mest tid i løpet av en dag.

Å bygge et innbydende kontormiljø, for de ansattes velvære, kan gi din bedrift konkurransefortrinn. En oppgradering trenger ikke å være kostbar, men kan gi svært positive ringvirkninger:

Trivsel stimulerer vår kreativitet

Har du lagt merke til hvordan humøret ditt påvirkes av hvor du befinner deg? Du har sikkert prøvd å kjempe om vindusplassen på toget eller bussen? Å søke etter den beste plassen på reisen, er naturlig del av våre psykologiske behov. På samme måte ønsker vi det beste kontoret.

En rekke arbeidslivsundersøkelser har de senere årene dokumentert at faktorer som lysforhold, farger og materialer ikke utelukkende spiller inn på trivsel og helse, men også stimulerer til økt kreativitet.

Engasjement er «bensin» for kreativitet og produktivitet

Engasjement er nivået av entusiasme og dedikasjon de ansatte føler overfor jobben; lidenskapen de har for rollene i selskapet. Det inkluderer i hvilken grad de engasjerer seg, og identifiserer seg med selskapets kultur, misjon og verdier, samt deres ønske om å at firmaet oppnår suksess.

Engasjement opprettholder en positiv arbeidskultur, fremmer positiv atmosfære, kreativitet, produktivitet og vekst. Et innbydende kontorlokale er viktig for å styrke engasjementet hos ansatte.

Fornøyde, engasjerte ansatte påvirker også kundetilfredshet. En fornøyd medarbeider som er glad i jobben, gir mer av seg selv, og bedre kundeservice.

Kontoret er førsteinntrykket til kundene

Image er viktig. Å ha en arbeidsplass du er stolt av, gir selvtillit når du tar imot kunder. Hvordan ditt kontor fremstår, påvirker kundenes oppfatning av din virksomhet. Alt fra renhold, møbler og dekor på veggene – hver detalj er med på å skape et totalinntrykk av din virksomhet.

Kontorets utforming bør styrke merkevareposisjonen du ønsker å etablere. Ønsker du at bedriften skal fremstå som innovativ, bør interiøret være moderne. Stilige møbler og dekor som inspirerer, bidrar til å gi kundene tillit til din bedrift. Driver du medisinsk praksis, spa eller annen behandling, vil du at kundene dine skal føle seg avslappet og veltilpass. Utformingen av lokalet påvirker kundens opplevelse av behandlingen.

Synlig identitet styrker bedriftskulturen

Farger, materialer, møbler og dekor, er en del av en helhetlig bedriftsidentitet. Når dette stemmer med bedriftens visuelle identitet, styrkes merkevaren. Ved å integrere den visuelle identiteten i kontordesignet, forsterkes ansattes følelse av tilhørighet som styrker bedriftskulturen.

Kunst er en fin måte å dekorere på, men kunsten må passe til bedriftens visuelle profil. Alternativt kan man benytte fargepaletten på kontormøblene.

Selskapets mål, visjoner og verdier kan også synliggjøres. Å formidle selskapets verdier på bilder eller grafikk, er en fin måte å markedsføre virksomheten for kunder, og en flott påminnelse for ansatte til å «leve» verdiene.

Utsmykning i inngangspartiet til Aider, tidligere Vingman. Foto: Aletta Iburg Kuil.

Vinn kampen om generasjon Z

Arbeidsmiljø er viktig ved valg av arbeidsgiver – og særskilt viktig for generasjon Z (vår yngste generasjon, under 30 år, født etter 1995). Denne generasjonen kjennetegnes ved at de er gode til å kommunisere, teamorienterte og høyt utdannet.

De har den digitale revolusjonen under huden. Denne generasjonen har vokst opp med smarttelefonen og sosiale medier. De vokser opp i et globalt arbeidsmarked. Neste arbeidsgiver er på mange måter kun et tastetrykk unna: Er ikke førsteinntrykket inklusive kontorlokalene på stell, har du bokstavelig talt tapt kampen allerede ved første klikk.

Oppsummert

Riktig innredning og dekor kan på sitt beste og i positiv forstand, bidra til å forføre folk: dine ansatte, dine kunder og fremtidige ansatte. Et godt designet kontorlokale styrker trivsel og kundetilfredshet. Mer enn det, styrker produktivitet og derigjennom også bunnlinjen.

Hva med ditt kontor? Tid for forandring?

Kontakt oss om du ønsker et uforpliktende møte og ideer for å fremme din identitet, styrke engasjement og konkurransekraft gjennom utsmykning av dine lokaler. Vi samarbeider også med dyktige interiørdesignere.

Vi jobber på tvers av kanaler og teknologier. Tilnærmingen sikrer at designpakken vi utvikler for dine lokaler spiller på lag med resten av din visuelle profil og kommunikasjonsstrategi. Helhetlig merkevarebygging og målgruppeforankret kommunikasjon er nøkkelen til positiv oppmerksomhet og utvikling.