Når det kommer nye hoder inn på planeten, så synes vi det er på sin plass med et lite intervju for å sjekke hva vi egentlig har fått på kroken av talent og personligheter. Denne gangen er det vår nye designer Lene Bakke Johansen sin tur!

Hvilke forventninger har du til å jobbe her på Saturn?

Jeg gleder meg veldig til å sette i gang for fullt med nye og spennende oppgaver og ikke minst hyggelige kolleger i Saturn! Forventningene innebærer varierte, hektiske og interssante arbeidsdager hvor jeg får gleden av å bistå nye og gamle kunder med deres prosjekter og utfordringer.

Hva vil du si er dine beste egenskaper som designer?

Tror jeg må trekke fremformsans, nøyaktighet og at jeg omfavner alle oppgaver med samme alvor. Jeg vil si jeg er en idérik designer, med god kontroll på fargebruk og komposisjon. Samtidig som jeg liker å jobbe bredt i en idéfase i prosjekter hvor det kreves, synes jeg det er like tilfredstillende å jobbe frem gode men raske løsninger og levere fra meg et underlag som er komplett og klart for videre produksjon.

Du jobbet mye med pakningsdesign i din tid hos Tine. Hva vil du trekke frem som suksessfaktorer i slike type designprosesser?

Et godt pakningsdesign skille seg ut i hylla på en positiv måte ved å friste, engasjere og holde løfter. Et godt emballasjedesign bør designes i tråd med den etablert merkevaren det gjelder, og bistå med å skape eller opprettholde tillitt og eierskapsfølelse til produktet hos forbruker. Jeg mener suksessfaktorene er på plass dersom svaret er JA på følgende tre spørsmål:

Vil pakningsdesignet kunne skape et engasjement og en eierskapsfølelse hos forbruker som kan bidra til salg og mersalg?

Skiller pakningsdesignet seg ut mht originalitet og synlighet?

Vil pakningsdesignet skape en følelse av trygghet hos forbruker, på at dette er et kvalitetsprodukt, et produkt verdt å velge?

Brukervennlig emballasje er naturligvis også viktig!

Hvordan ser den perfekte arbeidsdagen ut for deg?

Jeg liker godt å dykke ned i dagens oppgaver, hvor tid og sted forsvinner (hvor høyre hjernehalvdel jobber bra i samspill med programvaren!) og de gode løsningene kommer lett og raskt. For meg er alle oppgaver like viktige og det aller beste jeg vet er å gjøre kunder fornøyde og glade.

Hva er det beste du vet med å være designer?

Det jeg liker så godt med å være designer er få muligheten til å skape noe visuelt tilfredstillede, men hvor dette visuelle har flere oppgaver utover det estetiske. Det være seg å kommunisere et bestemt budskap til en målgruppe, merkevarebygging og verdiskapning, fortelle en historie og bygge tillitt, eller skape engasjement og glede.

Hvis du skal diske opp med en treretters middag, hva serverer du?

Jeg gjør det enkelt og lager en Chilli con Carne gryte!

Hvis du ble stasjonert på den ordentlige planeten Saturn, og bare kunne ha med 3 ting i kofferten, hva ville det vært?

Kan jeg velge 4? Intervall-treningsmusikk, familien min, ost – og en blyant!