”Det er klart vi skal ha app! Til og med bestemora min bruker apper!”
Klassisk uttalelse fra bedriftseiere over det ganske land

Vi lever i en teknologisk gullalder, som gjør enhver bedrift i stand til å utvikle alt mulig rart. Mest fordi vi kan, ikke så mye fordi vi bør.

Hvor mange apper har du for eksempel på telefonen din? Hvor mange av de kan du med hånden på hjertet si at du bruker og fortjener all den plassen den faktisk tar på telefonen din?

Undertegnede har 78 apper på telefonen i skrivende stund, og kun 20 av de er i bruk med jevne mellomrom. Det vil si at jeg har lastet ned 58 apper som jeg enten aldri bruker fordi det viste seg at den ikke dekket et behov, eller fordi appen er så lite brukervennlig at det er enklere for meg å finne informasjon på nettsidene til det aktuelle produktet eller tjenesten.

Vi vet at 70 % av befolkningen bruker internett på mobilen daglig, så det er ingen tvil om at du bør være tilgjengelig for kundene dine på mobil. Det som kanskje ikke alltid er like klart, er om man skal utvikle app eller bruke ressursene på å utvikle en mobiltilpasset nettside.

For å hjelpe deg å velge har vi laget et par sjekklister du kan bruke for å bestemme deg!

Du trenger app dersom du:

  • Leverer en tjeneste eller vare som folk kjøper igjen og igjen og igjen og igjen. Og igjen og igjen og igjen. Ja du skjønner tegninga…
  • Tilbyr en funksjonalitet for en målgruppe som har svakt eller lite tilgang til internett. F.eks. innenfor sjøfart, fly, gruve osv.
  • Tilbyr en funksjonalitet som bør kunne interagere med telefonens teknologi, sånn som kamera, GPS osv.

Du trenger kun mobiltilpasset nettside dersom du:

  • Vil nå ut til en så bred målgruppe som mulig med ulike typer mobile enheter
  • Informasjonen din skal være søkbar i Google
  • Enkelt vil kunne oppdatere informasjon
  • Informasjonen som skal vises på mobilen skal være den samme som du har på din nettside

Det er som regel en god idé å få på plass en mobiltilpasset nettside først, og hvis du vil lære mer om hva som skal til for å lykkes på nett, bør du komme på en gratis og uforpliktende workshop!